BEDRIJF MET EEN HART

Olbrechts Tomaten is een bedrijf met een familiaal karakter. Met oog voor kwaliteit en bovendien sterk milieubewust. Wij telen, selecteren en verpakken volgens de strengste normen.

Ontdek het bedrijf >>
HEERLIJKE SNOEPTOMATEN

Of u van onze superlekkere snoeptomaten geniet als gezond tussendoortje, bij het aperitief, of verwerkt in een frisse salade? Het maakt niet uit, ze blijven heerlijk!

Snoeptomaten >>
EEN PRINSELIJKE TOMAAT

Heerlijke vaste tomaten, gekweekt met oog voor het milieu en heel streng geselecteerd. Ontdek onze Prince Tomaten, verkrijgbaar in verscheidene diameters.

Prince Tomaten >>

Kwaliteitstomaten - Milieubewust gekweekt!

Olbrechts bvba is een tuinbouwbedrijf dat al 3 generaties lang kwaliteitstomaten kweekt. Sinds 2013 werd het assortiment uitgebreid met snoeptomaten. Naast het telen is het bedrijf ook actief met het sorteren en verpakken van de tomaten.

Onze trots? Het Flandria label! Dit label garandeert een milieubewuste teelt, kwaliteit en versheid. Enkel producten met topkwaliteit krijgen het Flandria-label toegekend.

Meer weten >>

onze tomaten

Prince

Prince is een losse tomaat met een stevig vruchtvlees. Ze wordt rood geoogst. Hierdoor is ze ideaal voor het gebruik in slaatjes, broodjes en warme bereidingen.

In het prince-segment passen we overigens verschillende maatsorteringen toe. De tomaten worden daarbij zorgvuldig gesorteerd volgens de maximale diameter van de dwarsdoorsnede.

Snoeptomaten

Op het bedrijf zijn er drie kleuren snoeptomaten aanwezig namelijk oranje, geel en rood. Enkel de best geselecteerde tomaten komen aanbod. Dit gebeurt door vele smaaktests.

De Brix-waarde bepaalt mee de kwaliteit van uw tomaat. Ook hier wordt veel belang aan gehecht. Een hoge Brix-waarde duidt op een zoetere smaak en een betere houdbaarheid.

Tom-X

Olbrechts Tomaten brengt snoeptomaten op de markt onder het label Tom-X. Veelal verpakt als een heerlijke mix van de drie beschikbare kleuren: rood, oranje en geel.

Je vindt onze Tom-X emmertjes of bakjes op diverse verkooppunten, bijvoorbeeld bij Hubo. De garantie van een lokale, milieubewuste teelt krijg je er uiteraard gratis bij!

Wist u dat ...

Wist u dat tomaten een bijzondere bron van vitamine vormen? Het maakt daarbij niet zoveel uit of ze rauw of bewerkt zijn. Sterker nog, in tomatenpuree of saus is de concentratie van de vitamines (lycopeen) zelfs nog hoger. Het aanwezige caroteen vormt ook een beschermende factor voor uw huid tegen het schadelijke zonlicht.

Nieuws

Nieuwe web site!

02.2015 - We zijn blij u onze nieuwe web site te kunnen voorstellen (aangepast voor smartphones!). Laat ons gerust horen wat u er van vindt!

Aanplant snoeptomaten

01.2015 - De nieuwe cyclus van onze superlekkere snoeptomaatjes start weer! Op 15 januari werden de jonge plantjes uitgezet.

Start seizoen 2015

12.2014 - En het nieuwe seizoen wordt weer opgestart met de aanplant op 5 december van de heerlijke Prince tomaten. Telt u mee af tot de oogst?

Bedrijfsfilm Belorta

05.2014 - Belorta nam haar film over tomaten en gerechten grotendeels in ons bedrijf op!

Korte versie - Lange versie

Uitbreiding

04.2014 - Door de grote vraag vanuit supermarkten en speciaalzaken breiden we onze oppervlakte voor snoeptomaatjes uit tot 12.000 m▓!

Opstart snoeptomaatjes

01.2013 - Op vraag van een heel aantal supermarkten zullen we voor hen lekkere snoeptomaatjes telen en verpakken. Een mooie uitdaging!


Copyright Olbrechts bvba 2015 . Privacy Beleid . Snelweb Design - WebWinnaar